- Katılım
- 14 Şub 2007
- Mesajlar
- 8,816
- Beğeni puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
- Cinsiyet:
- erkek
- Nerden:
- adana
Hint su mandaları'nm ihtiyar erkekleri genellikle yalnız hayvanlardır. Her birinin, başka Hint su mandalan'na karşı titizlikle savunduğu ayrı bir bölgesi vardır. Fakat dişilerle malakları bazen bir erkekle birleşerek kalabalıklık derecesi farklı sürüler meydana getirirler. Dişi Hint su mandası çiftleşmeden on ay sonra yazın bir veya iki yavru doğurur.
Hint su mandasına bugün hâlâ Kuzey Doğu Hindistan'da, Seylân'da, Çin Hindi'nin bazı kısımlarında ve Malafkka yarımadasında yabani halde rastlanmaktadır. Akarsuların ve bataklıkların etrafındaki yüksek otlu bölgelere ve kamış yataklarına rağbet eder.
Hint su mandasına bugün hâlâ Kuzey Doğu Hindistan'da, Seylân'da, Çin Hindi'nin bazı kısımlarında ve Malafkka yarımadasında yabani halde rastlanmaktadır. Akarsuların ve bataklıkların etrafındaki yüksek otlu bölgelere ve kamış yataklarına rağbet eder.