kanka.net'e hoş geldiniz.!

Forumda paylaşım yapmak ve tamamen tüm özelliklerden yararlanmak için hemen kayıt olmayı unutmayınız.

Kayıt Ol!

Javascript Koşullu İfade İçinde PHP Fonskiyon Çağırma

Mısırga

Ϝ ϓ ſ Ϟ
Gümüş Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
1,339
HTML:
<script type="text/javascript">
		if (typeof x === 1)
		{

		<?php phpfonksiyonu(); ?>

		}
	</script>
Yukaki gibi Javascript içinde koşul sağlanırsa PHP fonskiyonunu çağırtmak istiyorum nasıl yapabilirim bunu?
 

LoveBug

Süper Üye
Süper Üye
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
10,726
HTML:
<head>
<script type="text/javascript">
if(typeof x===1) document.write("<?php fonksiyon(); ?>");
</script>
</head>
<body>
<?php 
function fonksiyon(){
echo "Fonksiyon çalıştı";
}
?>
</body>
Bu işini görür kanka. :)
 

Mısırga

Ϝ ϓ ſ Ϟ
Gümüş Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
1,339
HTML:
<head>
<script type="text/javascript">
if(typeof x===1) document.write("<?php fonksiyon(); ?>");
</script>
</head>
<body>
<?php 
function fonksiyon(){
echo "Fonksiyon çalıştı";
}
?>
</body>
Bu işini görür kanka. :)
Sağ ol kanka ama bu şekilde yapınca koşul sağlanmadığında da fonskiyon çalışıyor sadece yazı ekranda görünmüyor. Ben yazı yazdırmayacağım MySQL'de işlem yaptıracağım. :)
 

LoveBug

Süper Üye
Süper Üye
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
10,726
Yazıyı örnek olsun diye yazdım. koşul sağlanmadığında fonksiyonun çalıştığıni nasıl anladın ki? yazıda gözükmüyor diyorsun. Yazı gözükmüyorsa koşul sağlanmadı demektir.

mysql kodlarını echo kısmıyla degistir.

Typeof ne işe yapıyor beni aydınlatır misin? :) anladigim kadarıyla değişkenin türünü mü veriyor?
 

Mısırga

Ϝ ϓ ſ Ϟ
Gümüş Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
1,339
Yazıyı örnek olsun diye yazdım. koşul sağlanmadığında fonksiyonun çalıştığıni nasıl anladın ki? yazıda gözükmüyor diyorsun. Yazı gözükmüyorsa koşul sağlanmadı demektir.

mysql kodlarını echo kısmıyla degistir.

Typeof ne işe yapıyor beni aydınlatır misin? :) anladigim kadarıyla değişkenin türünü mü veriyor?
Kaynak kodunda görünüyor kanka çalıştığı. :) MySQL kodlarını yazmayı denedim koşul sağlansa da sağlanmasa da MySQL'de işlem yapıyor. Typeof'un ne olduğunu bende bilmiyorum bu betiği başka yerden kopyala-yapıştır yapmıştım. :D
 

LoveBug

Süper Üye
Süper Üye
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
10,726
Doğru diyorsun kanka, bende şimdi fark ettim. Js kullanıcı tabanlı olduğu için işlem görüyor.

Sorunu dolaylı yollardan şöyle çözebilirsin yalnız mucit kullanıcılar sistemi bozabilir. :)

HTML:
<script type="text/javascript">
var x=1;

if(x==1) window.location.href="?kontrol"; 
//koşul sağlanırsa url ye "?kontrol" diye ekleme yapıyor. Yani bildiğimiz php de get yapıyor. 

</script>
PHP:
<?php
error_reporting(0); 
if(isset($_GET["kontrol"])) fonksiyon();

function fonksiyon(){
echo "Get ile kontrol edilerek bilgi alındı.";
}
?>
Dediğim gibi kullanıcı biraz zekiyse eliyle ?kontrol yazar. :D Ajax ile post etme olayı varmış, ajax bilmiyorum ve biraz karışık geldi. Eğer üstesinden gelebilirsem yine dönerim. :)
 

Mısırga

Ϝ ϓ ſ Ϟ
Gümüş Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
1,339
Doğru diyorsun kanka, bende şimdi fark ettim. Js kullanıcı tabanlı olduğu için işlem görüyor.

Sorunu dolaylı yollardan şöyle çözebilirsin yalnız mucit kullanıcılar sistemi bozabilir. :)

HTML:
<script type="text/javascript">
var x=1;

if(x==1) window.location.href="?kontrol"; 
//koşul sağlanırsa url ye "?kontrol" diye ekleme yapıyor. Yani bildiğimiz php de get yapıyor. 

</script>
PHP:
<?php
error_reporting(0); 
if(isset($_GET["kontrol"])) fonksiyon();

function fonksiyon(){
echo "Get ile kontrol edilerek bilgi alındı.";
}
?>
Dediğim gibi kullanıcı biraz zekiyse eliyle ?kontrol yazar. :D Ajax ile post etme olayı varmış, ajax bilmiyorum ve biraz karışık geldi. Eğer üstesinden gelebilirsem yine dönerim. :)
Sağ ol kanka güzel fikir ama böyle yapınca tarayıcının adres çubuğundaki URL'de değişiyor. Kullanıcı bu linki paylaşırsa sayfa her açıldığında fonksiyon çalışacak.
Ajax'ı görmüştüm bi yerde bana da karışık geldi. :D
 

LoveBug

Süper Üye
Süper Üye
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
10,726
Url değişiyor evet. Onu da hallettim ama kodu kopyala yapistir yaptım. Ne işe yaradigini bilmediğim için paylaşmadim. öğrenirsem dönerim kanka. :)

sende sağ ol, yapsak kalıp olarak kullaniriz ne güzel.
 

Mısırga

Ϝ ϓ ſ Ϟ
Gümüş Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
1,339
Url değişiyor evet. Onu da hallettim ama kodu kopyala yapistir yaptım. Ne işe yaradigini bilmediğim için paylaşmadim. öğrenirsem dönerim kanka. :)

sende sağ ol, yapsak kalıp olarak kullaniriz ne güzel.
Aynen çok iyi olur. :)
 
Üst Alt