PDA

View Full Version : bilgisayarımı nasıl hızlandırırım??



teslaxxx
01-01-06, 01:40
Kankalar bilgisayarım çok yavaş çalışıyor. p4 1.5 ghz işlemcim ve 128 mb ram var; acaba ramimi arttırsam bilgisayarım hızlanır mı. Yardımcı olun lütfen.

yamanturk338
01-01-06, 12:30
tabi kardeş ama xp kullanıyorsan 3 boyutlu görüntüden kurtul çok işe yarıyor..

bilgisayarıma sağtıkla açılan pençereden özellikler
gelişmiş-performanas ayarları.bilgisayarım için en iyi ayar segmentine tıkla.

MuRaTiK
02-01-06, 01:20
Bencede Ram'ini Yükselt Çünkü 128 Ram Düşük Sayılan Bir Ram ve Aynı Anda Bİrden Çok Uygulama Yapmaya Çalışırsan Ram'in Yeterli Olmadığından Yavaş Çalışır Bİlgisayar, Hatta Kitlenir Gibi Olur...

teslaxxx
02-01-06, 03:16
Bencede Ram'ini Yükselt Çünkü 128 Ram Düşük Sayılan Bir Ram ve Aynı Anda Bİrden Çok Uygulama Yapmaya Çalışırsan Ram'in Yeterli Olmadığından Yavaş Çalışır Bİlgisayar, Hatta Kitlenir Gibi Olur...
saol kanka. baya hızlanır diyon yani.

bordomavi03
02-01-06, 05:45
tabi kardeş ama xp kullanıyorsan 3 boyutlu görüntüden kurtul çok işe yarıyor..

bilgisayarıma sağtıkla açılan pençereden özellikler
gelişmiş-performanas ayarları.bilgisayarım için en iyi ayar segmentine tıkla.

açıklarmısın,
nasıl en iyi ayarı yapacağız.

MuRaTiK
02-01-06, 17:22
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MuRaTiK
Bencede Ram'ini Yükselt Çünkü 128 Ram Düşük Sayılan Bir Ram ve Aynı Anda Bİrden Çok Uygulama Yapmaya Çalışırsan Ram'in Yeterli Olmadığından Yavaş Çalışır Bİlgisayar, Hatta Kitlenir Gibi Olur...

saol kanka. baya hızlanır diyon yani.

Yani Ram Takviyesi Yapınca Daha Hızlı İşlem Yapabilirsin Mutlaka(Ve Yani Ramini Yükseltmeni Kesinlikle Tavsiye Ediyorum) Ama Eğer Alabiliyorsan 512 Mb'a Yükselt Çünkü Günümüz Koşullarında 256 Ram Bİle Düşük Sayılır Ve Bide Eğer Oyun Felan Oynuyorsan 512 Ram Çok Gerekli...

teslaxxx
03-01-06, 21:10
533 mhz bir ram almak istiyorum. bunu alınca kendi 128mblık (hızının kaç olduğunu bilmiyorum) ramimi yanına takabilirmiyim. yoksa ikisinin hızıda aynı mı olmalı. İlgilendiğin için saol muratik.

Kanka Bot
05-01-06, 23:00
128 lik ram inin aynı hızda olması lazım mhz olarak yoqsa çalışmayabilir çalışırsada sıkıntı yaratır sen ram i512 yapmaya çalış hızlanacaktır ;)

mrmetal
08-01-06, 01:32
bu arada 1,5 işlemci az yaw... 128 de 512 fln olsa fena olmaz ;)...

YüCCeL
09-01-06, 00:58
ram az gibi görünüyor ama sistemdende kaynaklana bilir en son windows kurduğundan sonraki zamanda bir cok şeyler olmuştur istem san avaz avaz format isitoyorum ben diyordur dosyaları yedekle sonra format at sıonra gene bu sorun devam ederse bilki ram yetmiyor saygılarla

_turbo_
09-01-06, 01:44
o ne ram yaw.Bilgisayar için ram çok önemli .Kesinlikle arttır.Yanına bi 256 lık koy.Bide hdd kaçlık ve kaç rpm buda çok önemli.

ixmaix
09-01-06, 09:34
kankalar benim de pc yi aldığım yer ne yapmış ne bizim pc 512 rem imiş rem bakarken bilgisayarıma sağ tıklayıp sonra bakıyoruzya o baktığımız yere 256 yazmayı başarmışlar ya ALLAH ALLAH