PDA

View Full Version : Remote Administrator (Radmin) 2.2 (full)+Diğerleri ve detaylı kullanımı



ManiaC
24-10-05, 09:08
Remote Admin ile Uzaktaki Bilgisayarlarınıza Hükmedin
Bir yerel ağı yöneten kişilerin en büyük sıkıntısı yazılımsal ufak tek sorunlar için yerinden kalkıp sorunun olduğu bilgisayara gidip düzeltmek için gün boyu koşuşturma içerisinde olmalarıdır.

Programın kurulumu

Programı kurarken karşılaşacağınız aşağıdaki ekranda "Install RAdmin server as system service" modunu işaretli olarak kurun. Bu şeçenekle kurmamızın sebebi her Windows açılışınca programın tray'da hazır çalışır vaziyette yer alması ve her istediğiniz bilgisayardan diğer bilgisayarlara bağlanabilmenizi sağlaması. Bu özellikle kurmak çok faydalı oluyor fakat şifrenizi kimseye vermeyin zira bilgisayarına başka biri tarafından erişilmiş olduğu bilgisayar sahiplerinden biri size telefon edip mouse'um ekranda kendi kendine oynayıp duruyor diyebilir ;-)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin3.jpg
Burayıda geçtiğimiz zaman karşınıza gelecek ekran, kurmuş olduğunuz bilgisayara bağlanırken kullanacağınız en az 8 karakterli şifreyi gireceğiniz şifre ekranı. Şifrenizi girip OK dedikten sonra bilgisayarınızı baştan başlatın. Artık Remote Admin programı bilgisayara kurulmuş olacaktır. Unutmadan yerel ağınızda uzaktan erişebileceğiniz bütün bilgisayarlara bu programı kurmanız gerekiyor.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin5.jpg
Şimdi programı incelemeye başlayalım.Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere Program'ın 4 kısmı var.

Remote Administrator viewer: Programı yöneteceğiniz konsol.

Settings for Remote Administrator server: Programın ayarlarını değiştirebileceğiniz kısım.

Start Remote Administrator server: Eğer Programınız uzaktaki herhangi bir bağlantının olabilmesi için çalışır bir şekilde tray'de beklemiyorsa buradan programı çalıştırabilirsiniz.

Stop Remote Administrator server: Bu da Tray'de çalışan uygulamayı durduruyor. Bu sayede sisteme hiç kimse uzaktan erişemez.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin6.jpg
Şimdi uzaktaki bilgisayara erişmek için Remote Administrator Viewer'ı çalıştırın. Yeni bağlantı kurmak için Connection Menüsünden New'i seçin.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin8.jpg
New Connection kısmındaki Name of entry kısmına o bilgisayarın ismini verin ya da aklınızda o bilgisayarı çağrıştıran birşey. IP address or DNS name kısmına da bağlanacağınız bilgisayarın IP adresini girin. Sabit IP'ye sahip bilgisayarlarda sorun yok çünkü siz hangi IP'nin kime ait olduğunu biliyorsunuz. Fakat şimdi diyeceksiniz ki her defasında otomatik IP adresi alan karşı bilgisayarın ip adresini nereden bileceğiz? Evet ICS ile Internet paylaşımı yaptığımız için Modem'in bağlı olduğu bilgisayar hariç diğer bilgisayarlar sabit IP'ye sahip değiller. O yüzden IP adresini şuan için bilemiyoruz.

Nasıl öğreneceğiz peki? Bulunduğumuz yerel ağ'daki bağlanacağımız bilgisayarın sahibine telefon açıp "Şey...ben sizin bilgisayarınıza bağlanacaktım da IP adresinizi söylermisiniz?" gibi bir soruyu sorsak, oda bilgisayarındaki trayde duran Remote Admin programının üzerine gelip kendi IP numarasına baktıktan sonra size cevabını verirse sorun yok ;-) Zaten siz 192.168.0.X kısmını biliyorsunuz önemli olan son X kısmı. Onunda 255 kadar olasılığı var ;-)

Şaka bir yana peki nasıl halledeceğiz bu sorunu? Bizim donanım testlerinde sürekli kullandığımız her derde deva, Sisoft Sandra programı yine iş başında. ;-) Eğer ağınızdaki diğer bilgisayarlar otomatik IP adresi alıyorsa o zaman Sisoft Sandra'daki Network Benchmark progamı ile LAN'daki bilgisayarların IP adreslerine ulaşabilirsiniz. Sabitse zaten sorun yok.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin7.jpg
Şimdi bağlantının özelliklerine bakalım bunu gerçekleştirmek içinde ekrandaki bağlantıyı seçtikten sonra Connection-Properties'i tıklıyorsunuz.Buradan Remote control/view sekmesine geçin.

Color Format: Sizin uzaktaki bilgisayara bağlandığınızda ekranın ne kadar renk derinliğini sahip olması gerektiğini belirttiğiniz seçeneklerden oluşuyor.

View Mode: Uzaktaki bilgisayara bağlandığınız zaman karşı tarafının ekran görüntüsünün:

-Normal View: Normal bir explorer kadar mı?

-Fullscreen view:Tamamen ekranınızı kaplayacak bir biçimde mi?

-Stretch view :Ufak bir pencerede içinde açılıp sizin istediğiniz gibi genişletebilmenize olanak sağlayan bir biçimde mi" açılmasını belirteceğiniz seçeneklerden oluşuyor.

Maximum number of updates per second: Uzaktaki bilgisayarları masaüstünü görerek tamamen kontrol ederken, ekrana gelen saniyede ki görüntüyü belirleyeceğiniz yer. 100 normal şartlarda gayet yeterli bir rakam. 500'e kadar yolu var.

100Mbps bir ağ'da aşağıdaki ayarlarla hiç bir takılma olmadan uzaktaki bilgisayarı yönetebilirsiniz. Fakat daha önceden belirttiğim gibi bu programla Internet'ten de bağlantı gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer Internet'ten uzaktaki bir bilgisayara bağlanacaksanız, Internet hızınızın en az 256Kbps olması sizin için yeterli olabilir. Tabii ayarları kısarak.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin9.jpg
IP adreslerini ve gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra geldi bağlanma Moduna. Remote Admin ile 5 farklı şekilde uzaktaki bilgisayara bağlanabiliyorsunuz.

Full Control: Klavye ve Mouse kontrolü de kullanarak uzaktaki bilgisayarı kendi bilgisayarınız gibi rahatlıkla kullanabileceğiniz bağlanma modu.

View: Sadece ekranı görüp izleyebileceğiniz müdahale edemeyeceğiniz bağlanma modu.

Telnet: Telnet ile bağlantıyı gerçekleştirebileceğiniz bağlantı modu. Gerçi Telnet'i kullanan varmı bilmiyorum ama olsa bile SSH, Telnet'ten daha güvenli.

File transfer: Bu modda, dosya transferini gerçekleştirebiliyorsunuz. Ne gerek var demeyin, izine filan bakmıyor direk bütün sürücüler emrinizde ;)

Shutdown: Uzaktaki bilgisayarı kapatabiliyorsunuz.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin2.jpg

Şimdi bağlantınızın üzerine çift tıklayın ve uzaktaki bilgisayara bağlanmak için hazırlanın. Ekrana aşağıdaki gibi bir görüntü geldiyse işler yolunda demektir. Bağlanacağız bilgisayarın şifresini yazın ve bağlanın.(Hepsine aynı şifreyi vererek kurarsanız karışmaz)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin10.jpg
Eğer aşağıdaki gibi bir görüntü geldiyse ya girilen IP adresi yanlıştır ya, o IP adresinde Remote Admin programı kurulu değil, ya da trayde çalışmıyordur.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin11.jpg

Eğer Uzaktaki bilgisayara bağlandıysanız onun Masaüstünü de şuan görüyorsunuzdur.
http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin13-k.jpg (http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin13.jpg)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin12-k.jpg (http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin12.jpg)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin14-k.jpg (http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin14-k.jpg)
+Resimleri büyük görmek için üstüne tıklayın

2 Bilgisayarı ayrı ayrı birbirine bağlandım sonuç ortada Karşılıklı 2 ayna gibi ;)

Evet, üçüncü bölümle bu yazı dizimizi bitirdik. Sizlere anlatmış olduğum ICS bir çok deneyimsiz kullanıcıya ilaç gibi gelecektir. Şuan okuduğunuz şeyler belki anlamsız gelebilir fakat uygulama yapma şansınız olursa bu yazıyı okuyarak sorunsuz bir biçimde bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Remote Admin programı gerçekten ufak bir yerel ağdaki sistem yöneticisinin işini son derece basitleştirecek türden.

Download paketi içinde radmin 2.2 ile beraber

1-Ipscan14
2-Pscan12
3-Ipcalc11
4-lscan1b1
5-Radmin22.pdf

EKLERİDE GELECEKTİR...

Diğerleri genelde IP+port tarayıcılardır arkadaşlar.
http://bb.1asphost.com/kirbac/forumresim/kirbac.gif
Download 1 (http://www.4shared.com/file/175395/be43cbb4/radmin_v22.html)
Download 2 (http://rapidshare.de/files/2677667/Radmin_V2.2_digerleri.rar.html)
Konu forumda var denilecektir. evet var ama sağlam link ve serial bulamadım..

Radminde bildiğim en çok karşılaşılan sorunlardan biri serialin çalışmamasıdır. Paket içinde kendimin kullandığı serial mevcuttur ve sorunsuz çalışmaktadır...

emotek
27-10-05, 10:41
cok sagol da ben trayde denen seyi anlamadım biraz daha anlatırmısın o konuyu

yapayzeka
05-06-06, 03:33
bu programı ancak çoklu bilgisayarların bulundugu ortamlarda kullanılabilir yani internet cafe gibi yerlerde uzaktaki yani bi başka şehirdeki bilgisayara baglanmıyo bilgisayar ip'ine sadece giriyo internet ip numaralarıyla giriş olmuyo

multimedya
05-06-06, 09:09
evet başka şehirdeki pc lere giremiyoruz maaleseff

KRAL1905
09-06-06, 00:03
güzel bi programmış sağol kanka

gokceke
29-09-06, 12:43
emotek = cok sagol da ben trayde denen seyi anlamadım biraz daha anlatırmısın o konuyu

CEVAP: System tray, bilgisayarın saatinin yanında programın çalışan simgesinin görünmesini istermisin yoksa istemezmisin. Maniac arkadaşımız bunu kastetmiş. Eger tray'da yani saatin yanında programın simgesi görünürse mavi renklidir sen o pc'ye baglanınca kırmızı renkli olur yanı baglandıgını pc'yi kullanan kişi hemen anlar görünmemesi daha uygurdun seçime baglıdır.

yapayzeka = bu programı ancak çoklu bilgisayarların bulundugu ortamlarda kullanılabilir yani internet cafe gibi yerlerde uzaktaki yani bi başka şehirdeki bilgisayara baglanmıyo bilgisayar ip'ine sadece giriyo internet ip numaralarıyla giriş olmuyo

CEVAP: Programın amacı uzaktaki pc'ye baglanıp çeşitli işlemler yapmaktır. Network üzerindeki bilgisayar ve başka ilde bulunan bilgisayarlara baglanıp çeşitli işlemler yapılması mümkündür vede yapılmaktadır. Uzaktaki pc'ye baglanamıyorsan eger vede programın butun ayarları net olarak yaptım diyebiliyorsan tek bir nokta kalıyor modem ayarların ;) dikkat et...

Multimedya = evet başka şehirdeki pc lere giremiyoruz maaleseff

CEVAP: Modem ayarlarını yap derim radmin programının çalıştıgı portları aç.. Aksi halde karşı pc'ye ulaşamazsın nedeni ise kullandıgın program modemin içinden geçemez.

Maniac arkadaş anlatımın güzel yanlız eksik bilgi vermişsin bu anlatıgın olay lan, network üzerinde kullanılan internet üzerinden nasıl kullanılır nelere dikkat edilir yada bu işi yapamayan arkadaşlar olursa açtıgın konunun arkasında nasıl durulur birazda buna dikkat edebilirmiyiz

cafer27
02-10-06, 15:25
evet başka il veya başka semtteki bilgsayarlar ile örnek ev ve işyeri ile nasıl yapabiliriz.biraz daha detay olsa yeinde çok güzel anlatmış kankaya minnettar olmak gerek

masis
02-10-06, 18:15
thanks

hulyabest
05-10-06, 16:46
Arkadaşım ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın. Yalnız ben çalıştıramadım söylediğiniz her şeyi yaptım proramı çalıştırıp New'i tıkladıktan sonra Ip no ve girmek istediğim bilg. adını yazdım ekledim üğzerine gelip çift tıkladığımda Enter WinNT USER info for ........ bilgisayar adı çıkıyor ve açılan ekranda username, password ve domain kısımları çıkıyor doldurmamı istiyor buralara ne girdimse kabul etmedi. Ben bu konuda biraz acamiyim lütfen bana yardımcı olurmusunuz.
Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

hulyabest
06-10-06, 13:28
Lütfen biri bana yardım etsinnnn.

hulyabest
10-10-06, 14:33
Bana yardım edecek kimse yok muuuuu ? Lütfen

delininbiri
11-10-06, 23:48
paylasımın icin saol kanka. biraz daha acık verirsen daha ii. cunku msn bunun aynısını yapıyor;)

ismetyus
12-10-06, 16:46
Radmin kurulu bir pc ye ulaşamayan arkadaşlar windows güvenlik duvarlarını kontrol etsinler bide. xp sp2 kullananların, radmin için hangi portu seçtilerse güvenlik merkezine girerek, windows güvenlik duvarı üzerinde seçtikleri port için bir adet bağlantı noktası oluşturmaları gerekiyor. yada güvenlik duvarını kapatmaları gerekli. Ayrıca microsoft defender, açık iken radmin programının setup ına girmeyi engelliyor, bu durumda defender i kapatmak gerekiyor.

İnternet üzerinden başka bir bilgisayara bu program ile bağlanacak kişilerin, ilk önce karşıdaki bilgisayarada radmin programını kurması gerekir.

Şimdi şöyle bir senaryomuz olsun; iş yerinden evdeki pc ye bağlanacağız. Evdeki pcmizin içteki statik ip nosu 192.168.100.105 ve telekomun verdiği İP numaramız 81.214.165.120 . Radmin programı bağlanacağınız bilgisayarda , yani evdekinde server olarak, bizim tarafımızdaki yani işteki pc de ise client olarak çalışır.
Radmin programının setting ine girerek hangi port için bağlantı noktası seçildiğine dikkat edilmesi gerekir ilk önce, tavsiyem varsayılan portta bırakmayın, bu durum bu program ile atak yapılmasını kolaylaştırır, senaryomuz için bu port 4899 olsun. Bu portu not edin. Sonra evde internete bağlandığınız modemin setup bölümüne girin, burada virtual server ayarı vardır (çoğu modemde bu başlıkta bulunur). Burada not aldığınız port numarasına gelen isteklerin hangi IP ye yönlendirileceğini tanımlayacaksınız. Mantık olarak modeme yapacağınız ayarla diyeceksinizki, ey modem 4899 nolu porta gelen tüm bağlantı taleplerini 192.168.100.105 nolu pc ye yönlendir. Bu mantık tüm modemlerde aynıdır fakat hepsinin yapma yöntemi farklıdır. Tabiiki modeminizin bir router modem olması gerekli. Eğer modemin arkasındaki birden fazla pc ye radmin ile bağlanıyorsanız yani evinizdeki birden çok pc ye bağlanmak istiyorsanız her pc nin radmin portunu farklı numarada verip modem üzerinde her port için hangi IP ye ulaşılması gerektiğini tanımlamanız gerekli. Ayrıca bağlanacağınız pc de www.****dir.com adresine girerek telekomun size verdiği IP nsunu öğrenmeniz de gerekli.bu rakam senaryomuzda 81.214.165.120 olsun

Şimdi iş yerinden nasıl bağlanacağız, ilk önce işyerindeki pc de radmin viewer programın açacağız. Bu topiğin ilk başında anlatıldığı gibi ayarları yapacağız, evdek pc mizin port numarasın yazacağız burada. Ve 81.214.165.120 IP nosuna bağlanacağız.

Eğer ayarları doğru yapmış seniz modem sizi 192.168.100.105 nolu pc ye yönlendirecek (route edecek). Ama buradaki önemli bir nokta, hemen herkesin IP nolarını devamlı değişmesi. 1-2 ay öncesine kadar haftada bir değişiyordu dinamik IP noları , ama son 3-4 haftadır günde ortlama 4-5 kez değişiyor. Bu durumda bağlanacağınız networkün IP numarasını nasıl öğreneceksiniz. Karşınızda size IP nosunu söyleyebilecek biri varsa tamam, öğrenebilirsiniz. Ama evdeki bilgisayarı açık bırakıp gittiniz işe, statik (sabit=değişmeyen) IP nonuz yok ve 1 saat sonra telekom efendi değiştirdi ip nosunu. Bağlanacağınız PCye nasıl ulaşacaksınız.

Bu durumda gotdns gibi size ücretsiz domain ismi sağlayan bir yerden hizmet alıp IP nosu yerine domain ismine bağlanmaya çalışırsınız gerekli yönledirmeyi gotdns yapacaktır yada IPMonitör türü bir program kullanarak belirleyeceğiniz bir gmail tarzı bir e-posta adresine IP değiştikçe yeni IP numarasının evdeki pc den mail atılmasını sağlarsınız. Bağlanacağınız zaman mailinizi kontrol ederek en son aldığınız IP nosunu öğrenirsiniz. Bu arada IP numarası yazan yere bağlanacağınız pc nin domain ismini yazarakta bağlanılabileceğini belirtebilirim.

Bunları böyle anlatmak kolay, daha açık tarif et diyen olabilir. Ama şu kısa zaman içinde ancak yapabileceğim budur. Ben bu şekilde ev ve işimdeki PC leri devamlı kullanıyorum.

Ayrıca programın help dosyası içinde sistem tepsisinde görünen mavi R harfini nasıl yokedebileceğiniz, vede bağlandığınız PC nin verdiği bip sesinin nasıl önleneceği konusunda açıklama var. Bilgisayarın kayıt defterinden bu ayarları yapabilirsizin burada tarif edilen yöntemle. Bu yöntemi uyguladıktan sonra kayıt defteri girdilerini dışarıya aktarıp bir yerde saklayın, radmini kuracağınız her pc ye bu ayarı yapmak yerine bu kayıt defteri girdilerini bu pc lerde çalışıtırıp gerekli ayarları sağlayabilirsiniz. Aksi takdirde bağlandığınız pc nin sistem tepsisindeki r kırmızı olacak ve hoparlör açık ise bir dong sesi duyacaktır.

Ayrıca iş yerinde bu programı kullananlar muhtemelen tüm pclere aynı şifreyi veriyordur, biraz açık göz olanbiri kendi şifresini bir program ile öğrenip aynı parola ile diğer pc lere ulaşmaya çalışabilir. Bunun için radmin setup ayarlarından ve/ya windows güvenlik duvarı bağlantı noktasi ayarlarından bu pc ye hangi bilgisayararlın bağlanabileceğini belirtebilirler. Ama biraz daha açık göz olan sizin bilgisayarınız kapalı iken sizin IP nosunu kendsine alıp yinede bağlanabilir, port nosu ve şifreyi biliyor ise. Buna karşılık olarakta bri network yöneticisi radmin viewer programın bir server üzerinde çalışıtırı, bu server hiç kapanmayacağı için IP numarasın başkası alamaz, hemde sistem yöneticisi uzakmasa üstü ile içerden yada dışarıdan server a bağlanıp networkindeki tüm pc lere kolayca ulaşır.

iyi günler
ismet yusuf

ismetyus
13-10-06, 09:55
adres WWW . I P N E D I R .COM olmalı idi, fakat **** şeklinde çıkmış. bu adrese girerek sahip olduğunuz IP numaranızı öğrenebilirsiniz. Bir router modem arkasında çalışırken dışarıdan bağlanmak için telekomun verdiği ip numaranızı bilmek gerekir. Bu adrese girerek bunu öğrenebilirsiniz.

ordinaryus1905
14-10-06, 06:12
guzel bi program

omerbicak
06-11-06, 14:05
s.a
birçok program indirdim netten hepside çalışıyor ama nedense diğer bilgisayarlara bağlanamıyorum bana ne önerebilirsiniz o kadar güzel programlar varki ama dediğim gibi diğer bilgisayarlara bağlanamıyorum win home kullanıyorum

bilkolik
06-11-06, 14:32
Kankim Bende Direk link var lazımsa !!!

Remote Administrator v2.2 for Win9x/ME/NT 4.0/2000/XP

http://www.famatech.com/download/radmin22.zip

Serial #. Owned by AreS & EndGame Inc.
08nzP2-OjwXkyean6KQ5W+Xoqyma7OCJjOragQ1YeYm0Bth5rgIGq5HkJ C0LZbVPjOPMQQIxqFtTCsYjREU1XoJ0


Pasha Kompancev (pasha@ukrpress****iev.ua)
08Rc+SqPTXOQabByH6b9KI7Jn7Hn0jSUgpa+fXGSToxu4krbL2 5vq7tzMq-90AHwbrqHDBbPtOyH1zdlienxLX32


08tw0EI8K+Uehp21FXLV+jQKLmSFCH0ySsxDoUNg7dkir7us64 nVXGgwCmU+pFZ0+0HwwzbRIKgyL9Wb-T+SH6e3

hostcu
07-11-06, 13:49
paylasım süper saol

omerbicak
19-11-06, 23:30
s.a
arkadaşlar aynı ağ üzerinde diğer b.sayarlara rahatlıkla bağlanabiliyorum şu an ve kullandığım prpgramdanda çoook memnunum kaldı uzak bilgisayar onuda yaparız umarım...

boza20
17-12-06, 18:53
saolasın yaw:D

volkan740
10-01-07, 15:18
kankalar bende 4 kişilk ağda bu olayı yapmak istiyorum.bu programı diğer pclerede kurmak gerekiyormu

rosemoon
16-01-07, 17:20
benim sormak istediğim bişey var ben iş yerimdeki bilr bilgisayarı konrol etmek izlemek istiyorum
ama izlediğimi bilmemeli sonuçta gizli bişey o radmin simgesi araç çubuğunda görülmeme gibi bir imkan varmı

Eldanar
16-01-07, 18:00
sp2 kullanıcıları guvenlık duvarını asmaları gerekıyor 4899 nolu portu açtıktan sonra kullanılabılır.. gorev cubugunda gorulmeme sansı malesef kı yok ve agda deıl de uzak masaustu pclerı kontrol etmek ıcın hamachı kullanıldıgında modeme ve guvenlık duvarında port acmaya gerek kalmıyor..

BaYKeSiCi
09-02-07, 20:03
Remote Admin ile Uzaktaki Bilgisayarlarınıza Hükmedin
Bir yerel ağı yöneten kişilerin en büyük sıkıntısı yazılımsal ufak tek sorunlar için yerinden kalkıp sorunun olduğu bilgisayara gidip düzeltmek için gün boyu koşuşturma içerisinde olmalarıdır.

Programın kurulumu

Programı kurarken karşılaşacağınız aşağıdaki ekranda "Install RAdmin server as system service" modunu işaretli olarak kurun. Bu şeçenekle kurmamızın sebebi her Windows açılışınca programın tray'da hazır çalışır vaziyette yer alması ve her istediğiniz bilgisayardan diğer bilgisayarlara bağlanabilmenizi sağlaması. Bu özellikle kurmak çok faydalı oluyor fakat şifrenizi kimseye vermeyin zira bilgisayarına başka biri tarafından erişilmiş olduğu bilgisayar sahiplerinden biri size telefon edip mouse'um ekranda kendi kendine oynayıp duruyor diyebilir ;-)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin3.jpg
Burayıda geçtiğimiz zaman karşınıza gelecek ekran, kurmuş olduğunuz bilgisayara bağlanırken kullanacağınız en az 8 karakterli şifreyi gireceğiniz şifre ekranı. Şifrenizi girip OK dedikten sonra bilgisayarınızı baştan başlatın. Artık Remote Admin programı bilgisayara kurulmuş olacaktır. Unutmadan yerel ağınızda uzaktan erişebileceğiniz bütün bilgisayarlara bu programı kurmanız gerekiyor.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin5.jpg
Şimdi programı incelemeye başlayalım.Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere Program'ın 4 kısmı var.

Remote Administrator viewer: Programı yöneteceğiniz konsol.

Settings for Remote Administrator server: Programın ayarlarını değiştirebileceğiniz kısım.

Start Remote Administrator server: Eğer Programınız uzaktaki herhangi bir bağlantının olabilmesi için çalışır bir şekilde tray'de beklemiyorsa buradan programı çalıştırabilirsiniz.

Stop Remote Administrator server: Bu da Tray'de çalışan uygulamayı durduruyor. Bu sayede sisteme hiç kimse uzaktan erişemez.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin6.jpg
Şimdi uzaktaki bilgisayara erişmek için Remote Administrator Viewer'ı çalıştırın. Yeni bağlantı kurmak için Connection Menüsünden New'i seçin.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin8.jpg
New Connection kısmındaki Name of entry kısmına o bilgisayarın ismini verin ya da aklınızda o bilgisayarı çağrıştıran birşey. IP address or DNS name kısmına da bağlanacağınız bilgisayarın IP adresini girin. Sabit IP'ye sahip bilgisayarlarda sorun yok çünkü siz hangi IP'nin kime ait olduğunu biliyorsunuz. Fakat şimdi diyeceksiniz ki her defasında otomatik IP adresi alan karşı bilgisayarın ip adresini nereden bileceğiz? Evet ICS ile Internet paylaşımı yaptığımız için Modem'in bağlı olduğu bilgisayar hariç diğer bilgisayarlar sabit IP'ye sahip değiller. O yüzden IP adresini şuan için bilemiyoruz.

Nasıl öğreneceğiz peki? Bulunduğumuz yerel ağ'daki bağlanacağımız bilgisayarın sahibine telefon açıp "Şey...ben sizin bilgisayarınıza bağlanacaktım da IP adresinizi söylermisiniz?" gibi bir soruyu sorsak, oda bilgisayarındaki trayde duran Remote Admin programının üzerine gelip kendi IP numarasına baktıktan sonra size cevabını verirse sorun yok ;-) Zaten siz 192.168.0.X kısmını biliyorsunuz önemli olan son X kısmı. Onunda 255 kadar olasılığı var ;-)

Şaka bir yana peki nasıl halledeceğiz bu sorunu? Bizim donanım testlerinde sürekli kullandığımız her derde deva, Sisoft Sandra programı yine iş başında. ;-) Eğer ağınızdaki diğer bilgisayarlar otomatik IP adresi alıyorsa o zaman Sisoft Sandra'daki Network Benchmark progamı ile LAN'daki bilgisayarların IP adreslerine ulaşabilirsiniz. Sabitse zaten sorun yok.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin7.jpg
Şimdi bağlantının özelliklerine bakalım bunu gerçekleştirmek içinde ekrandaki bağlantıyı seçtikten sonra Connection-Properties'i tıklıyorsunuz.Buradan Remote control/view sekmesine geçin.

Color Format: Sizin uzaktaki bilgisayara bağlandığınızda ekranın ne kadar renk derinliğini sahip olması gerektiğini belirttiğiniz seçeneklerden oluşuyor.

View Mode: Uzaktaki bilgisayara bağlandığınız zaman karşı tarafının ekran görüntüsünün:

-Normal View: Normal bir explorer kadar mı?

-Fullscreen view:Tamamen ekranınızı kaplayacak bir biçimde mi?

-Stretch view :Ufak bir pencerede içinde açılıp sizin istediğiniz gibi genişletebilmenize olanak sağlayan bir biçimde mi" açılmasını belirteceğiniz seçeneklerden oluşuyor.

Maximum number of updates per second: Uzaktaki bilgisayarları masaüstünü görerek tamamen kontrol ederken, ekrana gelen saniyede ki görüntüyü belirleyeceğiniz yer. 100 normal şartlarda gayet yeterli bir rakam. 500'e kadar yolu var.

100Mbps bir ağ'da aşağıdaki ayarlarla hiç bir takılma olmadan uzaktaki bilgisayarı yönetebilirsiniz. Fakat daha önceden belirttiğim gibi bu programla Internet'ten de bağlantı gerçekleştirebiliyorsunuz. Eğer Internet'ten uzaktaki bir bilgisayara bağlanacaksanız, Internet hızınızın en az 256Kbps olması sizin için yeterli olabilir. Tabii ayarları kısarak.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin9.jpg
IP adreslerini ve gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra geldi bağlanma Moduna. Remote Admin ile 5 farklı şekilde uzaktaki bilgisayara bağlanabiliyorsunuz.

Full Control: Klavye ve Mouse kontrolü de kullanarak uzaktaki bilgisayarı kendi bilgisayarınız gibi rahatlıkla kullanabileceğiniz bağlanma modu.

View: Sadece ekranı görüp izleyebileceğiniz müdahale edemeyeceğiniz bağlanma modu.

Telnet: Telnet ile bağlantıyı gerçekleştirebileceğiniz bağlantı modu. Gerçi Telnet'i kullanan varmı bilmiyorum ama olsa bile SSH, Telnet'ten daha güvenli.

File transfer: Bu modda, dosya transferini gerçekleştirebiliyorsunuz. Ne gerek var demeyin, izine filan bakmıyor direk bütün sürücüler emrinizde ;)

Shutdown: Uzaktaki bilgisayarı kapatabiliyorsunuz.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin2.jpg

Şimdi bağlantınızın üzerine çift tıklayın ve uzaktaki bilgisayara bağlanmak için hazırlanın. Ekrana aşağıdaki gibi bir görüntü geldiyse işler yolunda demektir. Bağlanacağız bilgisayarın şifresini yazın ve bağlanın.(Hepsine aynı şifreyi vererek kurarsanız karışmaz)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin10.jpg
Eğer aşağıdaki gibi bir görüntü geldiyse ya girilen IP adresi yanlıştır ya, o IP adresinde Remote Admin programı kurulu değil, ya da trayde çalışmıyordur.

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin11.jpg

Eğer Uzaktaki bilgisayara bağlandıysanız onun Masaüstünü de şuan görüyorsunuzdur.
http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin13-k.jpg (http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin13.jpg)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin12-k.jpg (http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin12.jpg)

http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin14-k.jpg (http://www.pclabs.gen.tr/guides/networking/part3/Radmin14-k.jpg)
+Resimleri büyük görmek için üstüne tıklayın

2 Bilgisayarı ayrı ayrı birbirine bağlandım sonuç ortada Karşılıklı 2 ayna gibi ;)

Evet, üçüncü bölümle bu yazı dizimizi bitirdik. Sizlere anlatmış olduğum ICS bir çok deneyimsiz kullanıcıya ilaç gibi gelecektir. Şuan okuduğunuz şeyler belki anlamsız gelebilir fakat uygulama yapma şansınız olursa bu yazıyı okuyarak sorunsuz bir biçimde bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Remote Admin programı gerçekten ufak bir yerel ağdaki sistem yöneticisinin işini son derece basitleştirecek türden.

tostt
27-02-07, 15:53
arkadaşlar programı kurdum modem usr 9106 wiarles modem. modemde gerekli potu açtım diğer makinede de güvenlik duvarında portu açark izin verdim. çok güzel çalıştı. fakat 10 -15 dakika sonra bağlantı kopuyor. modemi kapatıp açınca bağlantı olabiliyor tekrar nedeni ne olabilir yardım ederseniz sevinirim kafayı yiyecem. şimdiden teşekkürler. bu arada formunuza yeni üye oldum çok güzelmiş .

souris46
19-03-07, 12:27
çok sağol kanka ama resimler görünmüyor bu programın özelliklerini tekrarlamanız mümkün mü acaba

bilkolik
19-03-07, 12:56
kanka resimler ölmüş

argeyp
19-03-07, 13:30
kanka ben daha önce kurmuştum bunu ama bi sorun vardı deep freeze yi kapattımı radmin devre dışı kalıyor bana yardımcı olursan sevinirim

asayar
19-03-07, 18:09
Bende bu programı kullanıyorum.Kendi masamdan 4 pc yönetebiliyorum.Bunlardan 3'ü sorunsuz çalışıyor.Ancak birtanesini eskiden gayet rahat kullanırken şimdi o pc'ye erişmek istediğimde Enter Password diye bir pencere açılıyor ve bir şifre girmemi istiyor.Oysa o makinenin sahibi bile yokki şifre girsin?Nasıl çalıştırabilirim.Yerdım rica ediyorum.

silent enigma
27-07-07, 09:25
merhaba... programı kurdum çalışıyor amatek bilgisayardan örneğin 10 bilgisayara bağlandığında ekran ve alt çubukta kalabalık oluşuyor. tek pencere üzerinde bağlanılan tüm ekranları küçük pencereler şeklinde görme olanağı varmı??? ben baktım ama bulamadım. teşekkürler

murat_kfdd
23-08-07, 11:09
bu iş tamamdır ellerine sağlık

aNax
05-11-07, 22:39
programin serverini karsi pcye kurdum hersey yolunda gozukuyor ip falan tamam ama yine baglanamiyorum (can't connect to the server) diyo sizce neden olabilir? programi kullanan bi arkadas resimli anlata bilirmi acaba ,,, saygilar

erdem86
16-11-07, 01:07
bi arkadaşım benim pc ye bu programı kurdurdu eminimki yaptığım bir çok şeyi görüyor ben bu programı bilgisayarımdan kaldırırsam onun benim bilgisayarımı görme olasılığı ne olur? ve benim girdiğim tüm siteleri filan görebilir ve benim bilgisayarımın her yerini istediği gibi karıştırabilir mi? bunlara hemen yanıt bulmam lazım lütfen birileri beni bir an önce duysun:(birde liste halinde neler yaptığımı da gösterir mi?

SPEND
16-11-07, 22:55
ya bu programı indiremedim bile free bile çıkmadı.cevap beklym

sduman
24-11-07, 21:22
linkler ölü kardeş

tayyarolgun
26-11-07, 16:17
Lİnklerİ Yenİleyebİlİrmİsİn Manİac

sinanfurkan
08-12-07, 04:16
linkler ölü kardeş

behruz
08-03-08, 18:25
Kanka Lİnk ÖlmÜŞ :d Lİnkİ Yenİle Sana Zahmet :d

DrEaMeR_x_X
08-03-08, 21:00
Kanka Lİnk ÖlmÜŞ :d Lİnkİ Yenİle Sana Zahmet :d

konu 2005 konusu tabiki silinicek !

al bakalım
http://www.famatech.com/download/radmin30.zip

doguses65
18-05-08, 20:36
güzel paylaşım...

teknomemo
19-11-08, 19:54
eyw saol

evrenb
19-05-09, 23:29
linkler ölü

Kert
15-07-09, 13:31
link patlamis uzuldum

aяwєи
15-07-09, 13:37
İkinci link çalışmadığı için konu kilitlenmiştir.