PDA

View Full Version : PC Güvenli kipte nasıl açılır.(Resimli anlatım)



DrEaMeR_x_X
01-10-07, 17:24
Arkadaşlar şimdi pc hakkında bir sorununuz olduğunda ve yardım istediğinizde sorununuza göre yanıt veriyoruz ve bu yanıtların içinde güvenli kip ile aç tarzı cvp larımız oluyor ama çoğu kullanıcı bunu bilmiyor bende bundan dolayı böyle bir konu açma gereği duydum ve kendi bilgisayarımda resimli anlatım yapıyım dedim.umarım işinizi görür.

evet başlıyoruz:

bilgisayarımızın güç düğmesine bastığımız anda klavyemizden sürekli F8 tuşuna basıyoruz.karşımıza aşağıdaki menü gelinceye kadar elimizi sürekli F8 e basıp çekiyoruz ve karşımıza aşağıdaki menü geliyor.

http://img114.imageshack.us/img114/9219/93578474if7.jpg

sonra oradaki menüden en üst seçenek olan Güvenli mod da aç diyoruz sonra karşımıza şu görüntü geliyor.burada enter e basarak kullandığımız windows da güvenli mod ile giriyoruz

http://img115.imageshack.us/img115/3123/24552089ye7.jpg

sonra aşağıdaki görüntü geliyor ve bekliyoruz.

http://img110.imageshack.us/img110/9338/59035421py8.jpg

biraz bekledikten sonra hangi kullanıcı ile açıcağınızı soruyor.burada mesela kendi kullanıcınızda şifre varsa ve şifrenizi unutmanız durumunda bilgisayarın kendi kullanıcısı olan administratör kullanıcısı var.bide kendi kullanıcınız var.kendi kullanıcınızı seçip enter e basarak windows u açıyoruz

http://img265.imageshack.us/img265/7792/11078800gn2.jpg

kullanıcımızı da seçtikten sonra bize bir uyarı ekranı gelicek orada sistem geri yükleme yapıp yapmıycanızı sorucak siz sistem geri yükleme yapıcaksanız hayırı yapın yapmıycaksanız evet diyerek güvenli modda işleme devam ediyoruz.

http://img265.imageshack.us/img265/7792/11078800gn2.jpg

http://img265.imageshack.us/img265/8520/71371976re7.jpg

işlem bu kadar hadi kolay gelsin.

KESİNLİKLE ALINTI DEĞİLDİR KENDİ ANLATIMIMDIR !!!

ChuCky
01-10-07, 18:23
eline sağlık erol :D güzel paylaşım yapmışsın :)

Murderer.
03-10-07, 00:50
F8 e basınca güvenli mod sayfası acılmazsa napacaz ?

DrEaMeR_x_X
03-10-07, 11:13
F8 e basınca güvenli mod sayfası acılmazsa napacaz ?

özellikle ASUS anakartlarda bazen F8 e basınca BOOT menüsü geliyor o boot menüsünde iken tekrar sürekli F8 e bastığında karşına gelir ;)

nikılıs
03-10-07, 21:12
peki ne işe yarıyo bu güvenli mod

DrEaMeR_x_X
04-10-07, 09:39
peki ne işe yarıyo bu güvenli mod

kanka güvenli mod dediğimiz şey bilgisayarınız herhangi bir yazılımsal sorundan dolayı açılmadığında sadece windows un işine yarıyacak bileşenlerin yüklenmesi ile windowsu açma yöntemidir.sisteminizde herhangi bir sorun olduğunda pc yi güvenli kip de açıp sistem geri yükleme ile işinizi halletmeye çalışabilirsini.veya windowsunuzda çok büyük hata varsa ve c diskinde kurtarılıcak verileriniz varsa güvenli kipde açmayı deneyerek önemli verilerinizi diğer disklere taşıyarak windowsu baştan yükleyebilirsiniz.böylelikle veri kaybı olmaz.bir başka kullanım alanı ise bilgisayarınıza herhangi virüs gibi kötü yazılım girdiğinde silinmeyen dosyalar falan olur güvenli kipte yukardada dediğim gibi sadece windowsun kullanacağı dosyalar yüklendiği için diğer yazılımlar çalışmaz.sizde böylelikle silinmeyen dosyalarınızı silme ihtimaliniz var.pc yi güvenli kipte açtığınızda çoğu özellik çalışmaz.mesela internete bağlanamazsınız.yani pc yi güvenli kipte açtığınızda böyle bir sorunla karşılaştığınızda telaş yapmayınız;)

aslında güvenli kip in bir çok özelliği var ama benim bu kadar aklıma geldi .umarım yardımcı olabilmişimdir

SAYGILAR

car_26
22-10-07, 19:47
çok ty:D

F@sTaLaFisT@
24-10-07, 09:27
eline sağlık.

jericho063
31-10-07, 00:40
kardeş saol eline sağlık ama şimdi benim pc yeni bende usta kullanıcı sayılmam süreklimi yapalım bu güvenli açma kapama işini hem güvenli açmada internete giremezsiniz diyosun napcaz peki kusura bakma kafanı şişirdim biraz ama öğrenmek lazımşimdiden teşekkür ediyorum sana cevapların için

DrEaMeR_x_X
31-10-07, 09:48
kardeş saol eline sağlık ama şimdi benim pc yeni bende usta kullanıcı sayılmam süreklimi yapalım bu güvenli açma kapama işini hem güvenli açmada internete giremezsiniz diyosun napcaz peki kusura bakma kafanı şişirdim biraz ama öğrenmek lazımşimdiden teşekkür ediyorum sana cevapların için

yok estağfirullah burada hepimizin görevi bilgilerimizi paylaşmak yardımcı olmak ;)

kankam güvenli kip diyince aklında daha sağlıklı windows gelmesin yukarıda belirttiğim gibi herhangi bir sorundan dolayı windows açılmadığında veya açılmasına engel bişey olduğunda güvenli kipte açarak işleminizi yapabilirsiniz.güvenli kip de windows u açarak en düşük sistemi yani sadece windows u çalıştıracak bileşenler yüklenir.bundan dolayı özellik kısıtlanır.;)
umarım yardımcı olmuşumdur
SAYGILAR

cerkez_kizi
06-02-08, 22:37
teşekkürler erolcumm eline sağlık kardeşim

furky
01-09-08, 15:09
Benden sana ßi soru,0 labtop kullanıyorum güvenli kipte çalıştırdığım zaman başlama ekranı geldiğinde (kullanıclar) pc reset atıyor.donanımsal olmadığı ap açık sebep nedir sence?

DrEaMeR_x_X
01-09-08, 18:17
Benden sana ßi soru,0 labtop kullanıyorum güvenli kipte çalıştırdığım zaman başlama ekranı geldiğinde (kullanıclar) pc reset atıyor.donanımsal olmadığı ap açık sebep nedir sence?


bilgim yok bea kanka :sad:

Kanka Bot
02-09-08, 12:58
Benden sana ßi soru,0 labtop kullanıyorum güvenli kipte çalıştırdığım zaman başlama ekranı geldiğinde (kullanıclar) pc reset atıyor.donanımsal olmadığı ap açık sebep nedir sence?

windows xpinde arıza olabilir güvenli modda açılmasına izin vermiyorsa kesin windowsunla ilgili bir problem vardır.Windowsunu onarmayı dene olmazsa format atmalısın:okay:

mertyaman042
20-12-08, 21:46
Ewet Paylasım Icın Teşekkürler Ama Bişey Merak Ediyorum Neden Güvenli Modda Acıyoruz?

Ne Gerek WardA?

Aarzu
12-08-09, 19:05
senin içn üye oldum anlatım güzelde benim srounum var 2 tnae windows yüklü 1 donuo kalıo güvenli moddan açtım mavi ekranda donuo kalıo

DrEaMeR_x_X
12-08-09, 22:32
senin içn üye oldum anlatım güzelde benim srounum var 2 tnae windows yüklü 1 donuo kalıo güvenli moddan açtım mavi ekranda donuo kalıo


profiline mailimi yazdım ekle;)

kaptan_memo
22-10-09, 14:36
tşkrler kardeş..!!

war10k
01-01-10, 01:47
kankacım ya ben yeni bi kasa topladım normalde calısıodu bi sorun yoktu sonra cdrom cıkartıp dvd rom taktım ama sanırım kablonun birini yanlıs takmıs olablrm monitör hesap secme ekranına kadar gelio hani o adminastor fln cıkan ekran oraya gelince monitör kendini kapatıp no input signal dio eski bilgisayarımdada olmustu güvenli modda calıstırıp halletmisti bi bilgisayarcı nası yapılır :dayak6du:

*eRzuRumLu*
14-07-10, 12:39
admin bi sorum olcak k.bakma vaktini alıcam ama..
ya ben aynen resimde qörüldüqü qibi yapıyorum f8 e basıyorum ancak hiçbi deişiklik olmuyo ?:mad: ( bi proqram kaldırma lazım acil cewap istiyorum lütfennn .. )

davy jones
16-08-10, 13:05
ibretlik paylaşım

AnqeL Fox
05-11-10, 19:24
Cok güzel paylaşım olmuş bilmeyenler icin güzel konu .

ibrahim1980
29-06-11, 11:58
çok güzel bir anlatım eline saglık yanlız benim bir sorunum var dediyini yaptım F8 basıp basıp çektim olmadı basılı tuttum mavi bir ekran geldi güvenli modda başlat falan yok öyle bişey yzmıyo bende Esc dedim pc açıldı ama sendeki gibi siyah bir ekran gelmedi. napmalıyım windows 7 update kullanıyorum

ibrahim1980
29-06-11, 12:17
ben gta 4 yükledim yanlız oyunun simgesi rockstar games social club masa üstüne geldi ayriyeten oyunun simgeside geldi gta 4 dün oyunun simgesine tıklıyorum siyah bir ekran geliyor açılacak gibi oluyor ama açılmıyor rockstar games social club açılmıyor o açılmayınca oyuna giremiyorum ayriyeten rockstar games social club üstüne tıklıyorum maus oku dönüyor kum saati gibi oluyor ama hiç bir tepki vermiyor sadece masa üstünde bir nokta beliriyor geri kayboluyor ve rockstar games social club açılmıyor sanırım srun rockstar gameste napmalıyım herşeyi denedim internetten indirdim olmadı tekrar yükledim olmadı halbuki daha önce oynamıştım yanlız bilgisayarımda bir degişiklik yaptım ama naptıgımı unuttum sistem geriye yükledim gene olmadı bilgisi olan arkadaşlar veya yaşadıgım sorunu yaşayanlar eger siz çözdüyseniz lütfen banada anlatın bende çözüm bu yüzden güvenli modda başlatmak istiyorum belki faydası olur diye ama onuda yapamadım lütfen yardım saygılar