ram taktıktan sora........

maniacspy
23-07-05, 12:11
selam kankalar benim p4 2.4 işlemcili 1.5 gb ram li 256 mb ekran kartlı bir makinam var......
ben daha önceden 512 mb olan ram'imi 512 + 2 tane 256 takarak 1.5 gb çıkardım....ama o andan itibaren bilgisayarımı ne zaman yeniden başlatmayı denesem memery testing kısmına kadar geliyor ama memory testing yazısıda çıkmıyor testi de yapılmıyor yani kısacası bilgisayarım açılmıyor....rami taktıktan sora cpu patch cd01 gibi birşey yazmaya başladı memory testinden önce...........,makinayı kökten kapatıp açınca çalışıyor..........şimdiden sağolun..Not: board' um prescot destekli..........

Arkadaşlar bir sorunum daha var....modemle ilgili zoom marka bir adsl modemim var ben ******* da daha hızlı dosya indirebilmek için 80 olan portunu 6882 yaptım ama şimdi modemin anasayfasına giremiyorum yani düzeltmek için ayarlarına giremiyorum acaba modemi resetlemeden bunu düzeltme yolum varmı............

arkadaşlar not: -verdiği hata kodu tam olrak CPUID: 0F441 PATCH ID:0012
BİOSUN MARKASI gigabyte ga-8ıpe1000-g
yardımlarınız için şimdiden sağolun kankalar............

cmshooter
23-07-05, 15:38
Dostum 1. sorunun hakkında bios a bi göz atmanı tavsiye ederim . Memory testing kısmını fast ya da quick yap + Modelini bilmediğim bios ayarlarını tam olarak bilemiyorum !!!
2 .sorunun ile ben de karşılaşmıştım ama başka bir program bozmuştu resetlediğinde sorun çözülecektir ya da Ağ bağlantıları / Ağ bağlantıları görüntüle / Bağlantını Çift tıkla Durum dan Varsayılan Ağ geçidi numarasını yazarak modem ayarlarına girebiliyorsun . ben de öyle olmuştu , bu tutumazsa tek seçenek RESET !!!

YüCCeL
23-07-05, 15:46
kanka ramlae için sana söyleye bileceğim ramlerin Mhz olduklarına bak kesin olarak söyleye bileceğim ramlarde cakışma oluyor uyum sorunu var ve birbirini kilitliyor
yerind eolsam makinanın bütün ramları sökerim ve sonra tektek takıp denerim sonucta ramlerin firmalrı farklı olabilir ve ondan bile kaynaklanır..

adsl modem içinde sana diyebileceğim tek birşey var zoom modemler genelde sorun cıkartıyor dmsn olayı var modemi kurduğunda bu aktip sonra birden değişiyor ve bütün sistem faliyetler devre dışı kalıyor.. bu sorunda ya boyna modeme reset ceken yada bun sorunla ilgili upgrad yüklüyeceksin ben robotic modem almanızı isterim hiçbir sorun vermiyor ve ya ucuz istiyorsan picatel adsl modem ler var onlardan alabilirsin..

cmshooter
23-07-05, 15:57
kanka ramlae için sana söyleye bileceğim ramlerin Mhz olduklarına bak kesin olarak söyleye bileceğim ramlarde cakışma oluyor uyum sorunu var ve birbirini kilitliyor
yerind eolsam makinanın bütün ramları sökerim ve sonra tektek takıp denerim sonucta ramlerin firmalrı farklı olabilir ve ondan bile kaynaklanır..

adsl modem içinde sana diyebileceğim tek birşey var zoom modemler genelde sorun cıkartıyor dmsn olayı var modemi kurduğunda bu aktip sonra birden değişiyor ve bütün sistem faliyetler devre dışı kalıyor.. bu sorunda ya boyna modeme reset ceken yada bun sorunla ilgili upgrad yüklüyeceksin ben robotic modem almanızı isterim hiçbir sorun vermiyor ve ya ucuz istiyorsan picatel adsl modem ler var onlardan alabilirsin..

Ram konusunda doğrusun kanka benim aklıma gelmemişti ... SdRam de oluyordu bu 4 ile 16 pin bir arada çalışırken oluyordu !!! Dediğin gibi ramleri bi kontrol et ama belki de sorun bios tan da çözülebilir !!!

MaD-X
27-07-05, 18:25
En büyük ihtimal ramlerin mhz lerinin uymaması. Eğer mhz ler aynı is ramlerini teker teker test ederek içinde arızalı olan varmı kontrol et. Yine olmazsa anakartının kaç mhz ram desteklediğini öğren ramlerininkiyle karşılaştır. Yine olmazsa bios update yap. Yine olmazsa olmaz :D

At reseti modeme kanka korkma. Yapacağın şeyi bilmiyorsan söyliim. Kullanıcı adını ve parolanı yazıp Vpi Vci ayarlarını 8 e 35 yapacaksın bide VVoPpllece gibi bişi vardı hatırlayamadım şimdi onu ayarlacan bitecek.

knight online
05-08-05, 10:50
Kullanıcı adını ve parolanı yazıp Vpi Vci ayarlarını 8 e 35 yapacaksın bide VVoPpllece gibi bişi vardı biseyler iste şimdi onu ayarlacan bitecek...

cmshooter
05-08-05, 11:37
Kullanıcı adını ve parolanı yazıp Vpi Vci ayarlarını 8 e 35 yapacaksın bide VVoPpllece gibi bişi vardı biseyler iste şimdi onu ayarlacan bitecek...

maniacspy kankamız ne demiş ...

modemin anasayfasına giremiyorum

Cevap verirken soru veya sorunları anlamadan cevap vermeyelim ... DİKKAT lütfen !!! Konu kilitlenmiştir !!!