arkadaşlar yeni almış olduğum bir bilgisayar var ama benim için tam bir hayal kırıklığı özellikleri
amd 2600+
512 ddr ram
32 mb ekran kartı o/b malesef
ses kartı vs...
beni kullanırken verem ediyor. Ben amd 2600+ ile 512 ram sorunsuz olacağını sanmıştım ama yanılmışmıyım acaba yoksa benim bilmediğim birşeymi var ? lütfen benim bilmediğim o yavaşlatıcı nedeni söyleyin !
bir cok sebep olabilir mesela amd lerde işlemcinin ayarıyla oynanıp mhz ayarı degiştiriliyor
bir başka sebep bende oldugu gibi bir sürü dosya program arşivi tasırsın(bol trojanlı)trojanların calışması extra kasar _____bunları bir zorla
__________________________________________________ _________
bişi degil terazimiz sagolsun
haklısın bende sendeki gibi bir arşiv var ama bu benim sevgili bilgisayarım ilk günkü performansında fdisk atıp winxpyi kuruduğum zamanlardaki gibi
bana bahsettiğin mhz den bahsedebiilirmisin ?
Kanka bilgisayardan aldığın performans kullandığın uygulamalara da bağlı mesela 32 Mb ekran kartı ile yeni oyunları oynaman çok zor !!! Yoksa senin bilgisayarın ofis ve grafik performansı istemeyen uygulamalar için çok iyi !!! Bilgisayarını Intel le kıyaslayacak olursak şöyle bir sonuçla karrşılaşıyoruz !!!
http://www.hardocp.com/images/articles/1029878103IExZ4ZtF9I_1_3_l.jpg
Bence günümüz uygulamları için çok iyi bir işlemci . Ben de olsa ilk yapacağım iş bir ekran kartı alıp (70-120$ arası 128-256 Mb ekran kartları war ) kullanırım. + Cpu ya overclock yapardım. Amd overclocksuz tam performans vermez :D Ben şahsım adına dedim ciddiye alma !!!
İşte Mhz artışı dediğimiz sistemin saat hızını arttırarak işlemci gücünü arttırıyoruz. Tabi bunun yan etkileri de var !!! Sıcaklık+Donanım ömründe azalma gibi !!! Eğer overclok u merak ettiyse şu dökümanı okuyabilirsin !!!
http://forum.kanka.net/showthread.php?t=16296
sağol kanka elim titrer o overclocku yaparken çünkü beni yöndenldirdiğin yazıda geçen annne bu koku nerden geliyor cümlesi bana hiçte yabancı değil bu yüzden artık manuel işlerden korkuyorum sana şöyle bir şey sorsam overclock software varmı
Dostum anakartını yazmadığın için software var mı yok mu bilmiyorum ama MSI anakartlar da Core Center adında dehşet bi overclock programı var , her şeyi windows ortamında yapabiliyorsun.
sen hayatının hatalarından birirni etmişin seni yavaşlatan sisteminde
sorun yoksa kesin ekran kartın
sana şöyle önerim var sende galiba agb girişi yoktur o zaman pci girişli bulduğun en yüksek ekran karını takarsan sorunun çözülür
amd biraz sorunlu olur ama sana avantajını söyleyeyim amd lerin overclock yapabilirsin ama iyi bir donanımcı bulman lazım amd işlemcini 2600 den 3500 kadar çıkarabilirsin sana kolay gelsin sana bide uygun ekran kartı fiyatı vereyim
69+kdv radeon
Arabirimi PCI-E x16
Bellek Miktarı 128 MB
Bellek Türü DDR
Grafik Ünitesi ATI Radeon X300 SE
Max Çözünürlük 2048x1536
Tv-out var
Garanti Süresi 1600 Ay
Diğer Özellikler:
Radeon X300SE chipset
128 MB DDR video bellek
Engine Clock: 375MHz
Memory Clock: 400MHzHz(200MHz DDR)
400MHz RAMDAC
PCI Expressx16
64-bit DDR bellek arayüzü
Maksimum Çözünürlük: 2048 x 1536
VGA Output Standard 15-pin D-sub
TV-Out
S-Video
DVI Output DVI-I
DirectX® 9.0 ve Open GL Desteği
SMARTSHADER™ 2.0
SMARTSHADER™ 2.0 Teknolojisi ile uygulama geliştiriciler için daha detaylı görüntü efektleri oluşturma imkanı
kolay gelsin
arkadaşlar anakartım asus x series A7S8X-MX diye bir anakart ve adresi => http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=13&l3=150&model=378&modelmenu=1
bana lütfen bir overclock programı tavsiye edin