yaw arkadaşlar labtop um var geforce 5600 vga var tüm ayarları yapmamıza rağmen tv yi bi türlü görmüyor-tanımla diyorum 2. monitoru fakat hala 1 olarak görüyor .kablolardada sorun yok ses geliyor fakat görüntyü bi türlü alamadım-sorun labtob olmasındanmı kaynaklanıyor acaba yoksa başka bir nedendenmi?
knight online
05-08-05, 12:06
ayn1 sorun laptopda olmaz ald1g1n tv kart1n1n içinden kablosu kopuk olabilir veya tv kart1n bozuktur...
Girişte S-video girişin var ise ondan girebilirsin, yoksa bir konverter al... bir scart düşün arkasında composite, s-video girişleri oluyor. Tavsiyem altın kaplama al (Hem s-video kablonun girişleri hem de scartı altın kaplama olması daha iyi ... çok fiyat farkı yok) Benim bir önceki ekran kartının s-video çıkısı normalden hafif farklıdı, Pinleri aynıydı ama ortadaki plastik parça farklıydı, bu nedenle ek olarak bir converter parça daha kullandım...
KAnka tv de görüntü almak oLdukça zor ve sorunLu bir oLay...
1.Tv nin modeli ve kalitesi çok önemli
2.kullandığın kabLolar çok önemLi
3.ekran kartın her tv ile çalışmayabiliyor...
ayrıca bir not tv ye bağlayıp görüntü alsan biLe aLdığın görüntü seni hiç tatmin etmeyecektir...tavsiye etmem...ama harici bir monitörde aynı kaLiteyi alıcaksın ben denedim ama uzun süre bu şekilde çalıştırma çünkü laptoptaki ekran kartları tft-lcd ekranların çalışma performansına göre ayarlıdır...crt monitörlerde çok cabuk ısnırı uzun süre çalıştığında yanma tehLikesi söz konusu oLabiLiyor...
laptop la alakası yok kesinlikle erkran kartından kaynaklanan bir arıza var ortada aldığın firmanın teknik servisi varsa laptopla beraber bir git derim kesin çözüme o zaman kavuşursun
bu konuyu ben 3 4 sene once denemistim fakat bu olaydaki en onemli unsur kullandigin kablo ... dandirik kablo ile olmaz dedigin mesele eger tv uzaktaysa kabloya baya bir ciddi miktar odersin cunku iyi kablolar cok pahali fiber optikmi ne oyle bisey deniyor veya ben karistiriyorum ismini ama ucuz anten kablosu filan 2 3 metrede bile goruntu alamazsin normalde ekran kartinin verdigi kablo bile 10 15 cm dir.. yani tv yi pc kasasinin ustune koysan bile anca yeter o yuzden bu konuya dikkat et ve bence onemli bisey degilse vazgec