hard diskimde healt status:0 yardım

avcisalih
03-07-05, 18:22
arkadaşlar hddlife programında healt status:0 danger yazıyor ayrıca pc yi başlatırken bios başlamayı durduruyor F4 ile devam edebiliyorum biosta şöyle bir uyarı çıkıyor

Sec master hard disk: S.M.A.R.T STATUS BAD back up and replace

press F4 to resume

yardım edenlere çok çok teşekkürler

bu sorunu kendimde halledebilirmiyim yoksa pc yi aldığım yeremi ****üreyim ayrıca bu tür sorunları giderebilen program varmıdır yardımcı olursanız çok sevinirim

cmshooter
03-07-05, 18:35
Kanka işletim sistemi çalışmasa donanım kısmından aklıma gelen yerler var da . Onu en son denersin . Öncelikle Başlat / Çalıştır / Chkdsk yaptırsana ne sorun olduğunu bir anlayalım !!!

metoarslan007
03-07-05, 19:05
kanka S.M.A.R.T Hdd nin durumunu kontrol eden bişeydir. Ve Bad diorsa Kötü bişey olmuş olabilir ama sen bi CHKDSK yapıp bize bildirirmisin sonucu..

avcisalih
05-07-05, 23:00
arkadaşlar yardımınız için çok teşekkür ederim ama sorun hdd de değil pc nin çok ısınmasıymış 4 fanlı yeni kasa aldım şimdi herşey normal zaten oyun oynarkende çok ısınıyordu ilgilendiğiniz için çok teşekkürler

denizinci
06-07-05, 01:40
dostum bendede aynı sorun olmuştu. IDE kablosunda hem HDD hemde CDROM takılıysa bu sorunu yapıyor ve bios ta 1 dk yaklaşık bekliyor dimi.. yada f4 diyo.. CDROM u başka bir ide kablosu ile ayırırsan sorun çözülür..