bilgisayarımı açtığım zaman görüntü alamıyorum.Bir iki kere aynı problem oldu ve ben sadece ekran kartını biraz bastırdım böylece sorun çözüldü.Fakat şimdi hiç görüntü alamıyorum.Ekran kartımı değiştirerek bir deneme yaptım fakat sorun çözülmedi.Anakarttan olabilir mi?Bunun başka bir çözüm metodu var mı?
Bilenlerden cevap bekliyorum
saygılar
KKM_THEMASTER 14-02-05, 18:28 muhtemelen AGP yolunda temassızlık olmalı.... eğer sorun monitörden değil ise???
servise göderirseniz sorum çözülür muhtemelen.... ama öncesinde başka bir ekran kartı deneyin ve başka bir monitör deneyin... monitör ve ekran kartı problemli değil ise size anakart için teknik servis yolu gözüküyor korkarım.....
AGP yolunda haklısın kkm master :) anlatılanlar ışığında tek ihtimal gibi belkı diğer ıhtımal az da osla kartı bastırınca soketı zorladığın için soketın bozulması olabilir başka sokete takmayı dene ekran karıtını bı ıhtımal..
arkadaşlar benim kamera karıncalı ve karanlık gösteriyor ayarlarla oynadım olmadı gama ayarı yok olmuş görüntüm hiç yok bana acil yardım gerek edebilcek varmı
?
markası ney ?
en gucel drıver ı yukleyelı msna modelı fılan soylersen arayalım bakalım :)
arkadaşlar geçen günlerde de yazmıştım p4 775lga işlemci ve boarlar la ilgili. problem anlamsız bir şekilde çözüldü. 10 senedir donanım ve programlama üzerine çalışıyorum. işin teorik ve pratik yönlerini bilmeme rağmen bu çözüme bir anlam veremedim. çalışmayan bir makinayı çalıştırıp her koşulda test ediyorum bir problem yok. ama çalışma ömrü 1 hafta. hafta da bir ayar yapılması gerekiyor. bu soruna ne intel nede gigabyte teknikçileri bir çözüm bulamadı. bu problem bir makinada değil iki makinada birden aynı. bir şey değil sök tak işlemcileri yakıcaz. aklınıza bir çözüm yolu gelirse bilmek isterim. nede olsa akıl akıldan üstündür.
kamera life wiew msn mesenger 7.0 ok.
daha yeni yüklendi kamera programı ama bozulmuş işte bişi yapmadan
DirectX ayarlarını kontrol ettin mi? muhtemelen kullandığın DirectX ayarlarında bir problem var.
bilgisayar bilgim az o ayarlara nasıl girerim onu sölerseniz olcak ok
kameranın driver cd sinde onun çalışması için gerekli DirectX mevcuttur. Onu yükleyerek deneyebilirsin.
(directX ayarlarını {Başlat-Çalıştır|dxdiag} bu şekilde öğrenebilkirsin)
KKM_THEMASTER 18-02-05, 01:12 arkadaşlar geçen günlerde de yazmıştım p4 775lga işlemci ve boarlar la ilgili. problem anlamsız bir şekilde çözüldü. 10 senedir donanım ve programlama üzerine çalışıyorum. işin teorik ve pratik yönlerini bilmeme rağmen bu çözüme bir anlam veremedim. çalışmayan bir makinayı çalıştırıp her koşulda test ediyorum bir problem yok. ama çalışma ömrü 1 hafta. hafta da bir ayar yapılması gerekiyor. bu soruna ne intel nede gigabyte teknikçileri bir çözüm bulamadı. bu problem bir makinada değil iki makinada birden aynı. bir şey değil sök tak işlemcileri yakıcaz. aklınıza bir çözüm yolu gelirse bilmek isterim. nede olsa akıl akıldan üstündür.
walla ne yalan söyliyeyim aksesuar dışında donanımdan iyi anlarım diye geçinen biri olarak ben bile şaşkınlıktan başka bir tepkji werememiştim?? halaa da aynı durumdayım??
Çok ilginç değilmi. çalıştırıp verdiğim makina demin geri geldi. ve müşteri makinayı size hibe edeceğim diyerek başıma çaldı. ben bu mesleği bırakacağım gibi geliyor. paşa paşa program yazmaya başlayacağım bu gidişle. anladığım tek şey intell gene bir sistemi oturtmadan piyasaya sürdü. ve şimdi 64 bit'i es geçip 128 bite yöneldi. Hadi hayırlısı.
KKM_THEMASTER 19-02-05, 12:30 128 yapamaz.... en azından 5 sene içinde...
ama 64 piyasaya sürdü...
128 için çalışmalar başladı bu LGA işlemciler piyasaya çıkıp hüsranla sonuçlanınca ağırlık kazandı. en az 2 yıl içinde piyasaya sürecek
beyler teşekkürler.anakart garantiye gitti.nihayet benim ve sizin söylediğiniz gibi oldu.Kolay gelsin
Merhaba,
Uydu alıcısına bilgisayarımdan yazılım yüklerken bilgisayarım kilitlendi. Restart ettim. Şimdi bilgisayar hiç açılmıyor. Anakarta elektrik geliyor. Fan çalışıyor. Ama bilgisayar çalışmıyor. İşlemcinin LED'i yanıp sönüp duruyor.
Bir kere tüm kartları, güç kaynağının kablosunu ve anakart pilini çıkarıp 20-30 dk. bekleyip pil ve kabloyu takıp denedim. 1-1.5 dk. çalıştı. Yine kilitlendi. Şu an açılmıyor.
Problem anakarttan veya işlemciden olabilir diye düşünüyorum. Sizce problem ne ve ben düzeltebilir miyim?
dearhangel 17-03-05, 12:13 slm arkadaşlar bende ati radeon 9600 256 mb ekran kartı var. Bazı oyunlarda örneğin rise of nation bilgisayar komple kitleniyor. şimdi diyeceksiniz peki bunun karttan olduğunu nerden biliyosun. bu kartı arkadaşada tavsiye ettim geçenlerde o da aynısından almış. ve aynı kitlenmeyi bazı oyunlarda ondada yapıyormuş. acama problemi nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler. :42:
Selam arkadaşlar benim bu konuda bilgim pek olmadığı için anlamadım.
Bilgisayarım Pentium 4-2.6 GHz olmasına rağmen bilgisayarın ilk açılış sayfasında
Main Processor : intel pentium 4 1.3 GHz(100x13.0) olarak görünüyor.
Denetim masası/sistem içindede üstte intel pentium 4 CPU 2.6 GHz yazmasına rağmen hemen altında yine 1.3 GHz olarak görünüyor. Bu normalmidir yoksa bir hatamı var. Format atmama rağmen sonuç yine aynı. Bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
caliskangalip 07-04-05, 03:51 sevgili stkrl;
biostan işlemci hız çarpanlarını 100 X 26.0 olarak ayarlarsan yada auto ya alırsan sorunun düzelir
sevgili subet;
sanırım sorunun power supply de
başka fikri olan var mı?
delininbiri 14-04-05, 01:16 arkadaşım bilgisayarın AMD ise donanimsal sorunun var. Ama INTEL ise %80 "ŞASE" yapiyor. yani elektrik kacagi var.bunu board i saydamlaştırarak engelleyebilirsin.
bilgisayarımı açtığım zaman görüntü alamıyorum.Bir iki kere aynı problem oldu ve ben sadece ekran kartını biraz bastırdım böylece sorun çözüldü.Fakat şimdi hiç görüntü alamıyorum.Ekran kartımı değiştirerek bir deneme yaptım fakat sorun çözülmedi.Anakarttan olabilir mi?Bunun başka bir çözüm metodu var mı?
Bilenlerden cevap bekliyorum
saygılar
kardeş senin sorunun tam 2 hafta önce karşılastım anakarta birtane jampır olacak (anakartın markasına göre bu değişiyor ) memory yazan olmasılazım bunu sok birden sonra görüntü geliyorsa takbirdene ben bunu yapınca düzeliyor bunun yapması sebebi bios un kafası karışıyor arasıra ondan ekrankartın görmüyor demektir benim metodu birdene
dearhangel 27-04-05, 12:33 slm arkadaşlar bende ati radeon 9600 256 mb ekran kartı var. Bazı oyunlarda örneğin rise of nation bilgisayar komple kitleniyor. şimdi diyeceksiniz peki bunun karttan olduğunu nerden biliyosun. bu kartı arkadaşada tavsiye ettim geçenlerde o da aynısından almış. ve aynı kitlenmeyi bazı oyunlarda ondada yapıyormuş. acama problemi nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler.
Kardeş Ekran kartını başka bilgisayarda dene birde belki tekrar takarken anakartın AGP sulotuna hasar vermişsindir.
mavisakal76 09-05-05, 10:25 p4 775lga işlemci arkaş bazen parcalarda hatalı gelıyor anakar olsun ekran kartı olsun
ama sen oraya sadece işlemciyı yazmışın senın işlemci sorun yok bence ana kartın da sorun var bende yaşadımdı ama gıgabyte anakart süper senın bence ısınma sorunu var.tamam sen doru yüklüyorsudur ama dekadar yüklesende mazeme hatalı olduktan sora elden bırşey gelmezzzzzz .şu gercek adamlar denıyor ama bazen drıver hatalı olyor yada üstündekı cip setler hatalı oluyor eyer elınde başka parcalar varsa onları dene ben bu sorunu bulmak için 3adet anakar deyıştırdım. en sonuda gigabyte aldım onunda intel cip setli sorun vardı bır üsversiyonu yükledım sorun kalmadı yanı busorunları sonrada internet yayınlıyorlar aynı xp yaması gıbı... benden bukadar arkadaş..allah yardım etsınnnnnnnnnnnnn.
mavisakal76 09-05-05, 10:35 evet arkaşlar ekran kartı arkdaşı dedı doru başka bır (pc) dene fayda yoksa sen sentetık
tiner alıyorsun ama kafayı cekmıyorusun:) fırca temizlıyorsun ekran kartı veya ispirto ile
ama ilk ispirtoyu dene ve kurusun bır dene işte arkadaş.okeyyyy
izmirli_aa 14-05-05, 23:33 arkadaşlar benim ilemci 69 derece ye kadar ısınıyor acaba çok mu? pentium4 cpu 2.80ghz yardımcı olursanız sevinirim zarar verebilirmi bu kadar ısı
lütfen ilgileninnnn. merhabalar! sorunum: 99 yılında vestel-zaman gazetesi işbirliği ile celeron marka bilgisyarımda görüntü 2 -16 olarak gösteriyor. 256 renk yüklü değil.anakart cd. yok. nerden bulabilirim. ilgilenirseniz sevinirim.
slm arkadaşlar bende ati radeon 9600 256 mb ekran kartı var. Bazı oyunlarda örneğin rise of nation bilgisayar komple kitleniyor. şimdi diyeceksiniz peki bunun karttan olduğunu nerden biliyosun. bu kartı arkadaşada tavsiye ettim geçenlerde o da aynısından almış. ve aynı kitlenmeyi bazı oyunlarda ondada yapıyormuş. acama problemi nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler.
muhtemelen oyunlarda arıza vardır kopya oyunlarda böyle problemler oluyoor.. ama sen ana kart yazılımını anakartının orjinal sayfasından update etmeyi dene.....
arkadaşlar benim ilemci 69 derece ye kadar ısınıyor acaba çok mu? pentium4 cpu 2.80ghz yardımcı olursanız sevinirim zarar verebilirmi bu kadar ısı
benimkide aynı işlemci hemen hemen aynı dereceye benimkide çıkıyor bazen demekki bu işlemcinin normali bu ama yinede 60 derecenin üstü pek sağlıklı olmaz o yüzden ek soğutucular takmak iyi fikir olabilir.....
merhaba ekran kartının markasını bul ve internetten ara kolayca bulabilirsin.. en kötü ihtimal aç kasayı ve bilgisayarla monitörün görüntü akışını sağlayan bir kablo görüceksinin onun bağlı olduğu kart ekran kartıdır onun üstünde markası yazar ondan sonra netten bulup yükleyebilirsin.....
lütfen ilgileninnnn. merhabalar! sorunum: 99 yılında vestel-zaman gazetesi işbirliği ile celeron marka bilgisyarımda görüntü 2 -16 olarak gösteriyor. 256 renk yüklü değil.anakart cd. yok. nerden bulabilirim. ilgilenirseniz sevinirim.
selam arkadaşlar PIII ve AMD XP yüklü bilgisayarlarımda kapanış proplemim var. Bilgisyarı kapat ı tıkladıkdan sonra kapanmıyor BİLGAYARI GÜVENLE KAPATABİLİRSİNİZ iletisi alıp power tuşundan kapatıyorum. lütfen yardım edermisiniz.
Denetim masasından güç seçeneklerine gir. Gelişmişe gir. Alt kısımdaki Bilgisayarımın güç düğmesine bastığımda : kısmını Bilgisayarı kapat seçeneğine getir. Eğer olmazsa BIOS tan ayarlanması gerekiyo demektir.
last_legend 11-06-05, 12:30 Kanka Öncelikle şöle yap ram slotlarını değiştir eğer olmazsa biyerden kısa devre yapıp anakart kendini kitlemiştir.....
last_legend 11-06-05, 12:32 Kanka ram slotlarını değiştir eğer olmazsa biyerden kısa devre yapıp anakartı kitlemiştir belkide......
d850gb ana katımvar çalışırken kapattım birdaha açılmadı ramve işlemci sağlam neyapmamgerekiyor
Bende bilgisayara format attim. Ancak Xp i yeniden kurarken Windows sabit bir disk bulamadi diye hata veriyor.. jampir larin hepsi dogru slot lara takili butun alternatifleri denedim olmuyor. Hard Disk in bozulmus olmasinada ihtimal veremiyorum. Baska bir alternatif yada cözüm yolu üretebilecek bir arkadas varsa yardimci olursa sevinirim
Böyle alt alta yazilarak olmaz bu iş.
Donanim Sorunlari ve Cözümleri diye bir başlık olsun. Bir de Overclocking: Teknikleri,Sorunlari ve Çözümleri diye. Ayrica bu iki foruma yonetici de olabilirim. Ayrica DHW ye üye olanlar bana KM atarsa sevinirim.
DHW ( DarkHardWare )
sadomazosist 10-07-05, 14:02 kankalar benim 3 makinamda aynı problem var. İnternet cafe sahibiyim ve bu 3 makinada internete girdikleri zaman bir problem olmuyor ama oyun oynanırken monitorler bi kapanıyor bi acılıyor. Durmadan siyah ekan gelip gidiyor. En sonunda bir kararıyor bidahada gelmiyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.Ekran kartlarını değiştirdim sorun cözülmedi , ekran kartı driverlerını güncelledim aynı sorun devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor bana bir fikir verebilirmisiniz?
sadomazosist 10-07-05, 14:07 Kankalar söylemeyi unuttum. Monitörleride değiştirdim sorun yine cözülmedi
Dost, bu sorun anakarttan kaynaklanıyor. Anakartı eski bir model ise bu sorun oluyor. Eski bilgisayarımda böyle bir sorun vardı. Bios tan çözülebiliyor ama nerden olduğunu bilmiyorum. Bilgisayarın ile önbmeli bir sorun olmadığını söylerim.
Ayrıca diyeceğim bieşey daha var. Bu sorun WinXP yi yükledikten sonra mı çıktı? Önceki işletim sistemin hangisi yazarsan daha net birşeyler diyebilirim.
Kolaygelsin...
sadomazosist 12-07-05, 12:58 Denizinci bana söylüyorsan eğer anakartım eski model degil asus p4p800s-x kullanıyorum. Ben makinalarda winxp dısında bi isletim sistemi kullanmadım. Cafeyi actım acalı winxp var bende.
Bu sorun aniden mi çıktı diyorsun. O zaman denedin mi bilmiyorum anakartın ayarlarıyla oynamış olabilirsin tam bilmiyorum ama bios ayarlarını sıfırla birde oyle dene :)
sadomazosist 12-07-05, 13:49 Aniden cıktı kanka ya . 3 makinaya ne olduysa aynı anda oldu. 3 unda aynı sorun var. ben bi bios u sıfırlayayım. Saol kanka
Dostum yinede diyemeden gecemiyeceğim makinanda sorun yok sadece ayarları değişmiş..
sadomazosist 08-08-05, 16:19 Denizci benim sorun yine cozulmedi , ne denediysem olmadı.Bios u sıfırladım , ekran kartı driverlerini guncelledim ama yine olmadı. Bana teknik servis yolları gorundu . Yinede saol
Kankalar ... Acil yardım bölümü açıldığı için bu başlık kilitlenmiştir !!!
|