pc ısınıyor yardım

avcisalih
20-05-05, 01:33
intel 16xPCI express anakart
P4 3.0LGA işlemci
120gb satadisk
256mb gforce6600 16XPCIexpress ekrankartı
1024 ddram
bu özelliklerde pc var. Normal şekilde çalışıken hiçbir sorun yok. Fakat oyun oynarken işlemci hızlanıyor galiba, fan devri yükselmeye başlıyor ısı denetleyiciile bakıyorum işlemci ısısı 60-65 dercelerde geziyor, bu normalmidir yoksa işlemcinin hızından dolayı olan ısınma türümüdür işlemcimde sorunmu vardır şimdiden teşekkürler

AUTO MUSIC GARAGE
21-05-05, 03:25
valla kanka ben athlon amd kullanıyorum ve 62 lerde bu sıralar çünkü sıcaklar gemeye başladığı için biliyosunki amd lerin ebüyük soorunu soğutma problemi bunu ben 93 derece gördüğüm olmuşdu halen çalışıyo ayrıca ıntelde nasıl böyle bişi ilk duydum en iysimi kasanın yanlarını aç sıcaklar geliyo nekadar olsada faydası çok

skater boy
22-05-05, 17:38
kasanin icinde kac tane fanin var? yaz gelince islemcilerin sicakligi artar zaten cunku oda sicakliginda artiyor, inter islemcilerinin ozellikle prescottlarin isi problemi var zaten, 80 derecelere kadar dert etmene gerek yok. eger cok tozlu bi yerdeyse bilgisayarin bi sure sonra heat sink tozlanir ve windows hata vermeye baslar(kapanir ve tekrar acildiginda sistem ciddi bir hatadan kurtarildi yazar). zaten bilgisayarin kendini kapamiyorsa ciddi bir sorun yok demektir.

last_legend
11-06-05, 14:57
Arkadaşım kolayı var buhavada çok ısınacğı için sen bilgisayarının içindeki fan sayısını yükselt yer yoksa otur dua et işlemciye bişey olmaması için :D

ASSASSIN
11-06-05, 15:46
Prescott için 60-65 o kadarda yüksek sayılmaz ama arkadaşlarında dediği gibi kasanın kapaklarını açarsan faydası olur. En iyisi sen iyi bir fan al..

imparatorefe
11-06-05, 17:16
kanka dikkat et işlemciyi yakarsın.sonra bir anlamı kalmaz.kasanın önündeki kapağı varsa hepsini aç ve bilgisayarı açık bırakıp gitme.şuanki en iyi çözüm bu.sonra güzel bir soğutucu al.kardeş sende iyi bir kasa alsaydınya.p4 3.0 a en iyi 4 fan olması lazım.bilgisayardaki fan demek bilgisayarın hızlanması demek.gigabyt ın çıkardığı yeni bir soğutucu var onu al.32 dolar ama paraya kıy.yoksa işlemciye kıyarsın.

abone
13-06-05, 16:52
Bende P4 2.8 LGA ilk başlarda bende senin gibiçok endişelenmiştim. Benimkindede biraz zorlasan 65 dereceye vuruyor ama bu derceden sonra fan devri yükselerek ısıyı dengeliyor. Bundan sonrada pek fazla yükselmiyor. Arkadaşlarında dediği ghibi bu sıcak günlerde kapakları açmanın çok faydası olacaktır.
Kolay gelsin.

HACKER_TURKIYE
01-07-05, 17:55
O sorunu biliyorum neden mi
pentium cok isiniyor.intel firmasi yapamadi onu bir turlu
amd kullan sana onerim
BENIM arkadas bilgisayarcida calisiyo kimseye intel onermiyo :q :q

MertAk
01-07-05, 22:35
90 derece bozulma siniri olan bir CPU için 60-65 yazin normal sayilir. Prescott işlemciler zaten fazlaca ısınır ve boşta 35-45 yük altında 45-65 arasi calisir. Tavsiyem iyi bir kasa ( Feel Hurricane soğutma konusunda başarılıdır ), bir de ii bir CPU soğutucu ( Zalman 7000 serisi bakır tabanlı ). www.dijitalcenter.com dan int. üzeri ucuza ve sorunsuz alabilirsin. Su siralar AMD cpu lar Intellerden daha az ısınıyorlar. Yeni sistem toplayacak arkadaslar bu kunuya da dikkat etsin.

Tecnolog
02-07-05, 22:10
arkadasım senin sistem patlamak üzere tedbirini al bilgisayarındaki fanlara bak çalışıyor mu diye fanlarda sorun olabilir yoksa bile fan takviye etmen iyi olur btabiki power sab güç kaynağın kaç waat onuda kontrol et alim allah patlarsın heee oyun oynarken yapıyor demişin bir ihtimal ama ekr kartındaki fanıda kontrol et

cevdet
06-07-05, 03:01
benim pc 85 90 arası sıcaklıkta ne yaptıysam düşüremedim işlemciye zararı çpokmudur 2.8 lga var

xlman
16-07-05, 11:59
kanka 60 65 süper sıcaklık çok iyi hiçbir sorunun çıkmaz be 95 derece kullanıyordum celeron işlemciyi hatta bir keresinde fanıın kablosunu takmayı unutmuşum 130da bile kitlenmiyordu ama 140 da kitlenme yapıyordu inşallah bilgisayarına bişey olmasın kanka

cmshooter
16-07-05, 13:07
85-90 c işlemci için kritik seviyedir !!! Bu böyle bilinsin !!! Daha fazla sıcaklıkta çalışması işlemci için tehlikelidir !!! Konu kilitlenmiştir !!!